Balkonger

Rømningsvei

De fleste steder i bygget er rømningsvei ut til nærmeste balkong, dvs egen balkong, eller til naboens balkong via brannvindu. Disse vinduene er lett gjenkjennelig ved at de er frostet (ugjennomsiktig). Som eier av balkongen kan du ikke på noen måte blokkere disse brannvinduene.

Montering av utstyr

Borettslaget er pålagt å holde en ensartet fasade, og det er derfor klare begrensninger i forhold til hva man kan gjøre med montering av dekorasjoner, utstyr og lignende.

Kort sagt kan man si at dersom det er synlig endring, er det ikke lov.

Innglassing

Man kan innglasse balkongen, og mange har gjort det. Men det er ikke fritt frem når det gjelder type og farge. Du kan kun benytte type og farge som allerede er i bruk.

Klestørk og andre rengjøringsaktiviteter

Det er ikke er lov å montere tørkestativ/liner som medfører at klestørken blir hengende til allmenn beskuelse. Vi kan i denne sammenheng også nevne at det ikke er tillatt å riste matter og lignende på balkongen.

Fuglemating

Det er ikke tillatt å mate fuglene, siden søl fra dette er en magnet på skadedyr som mus og rotter. Dette gjelder naturlig nok for alle leiligheter, uavhengig av om de har balkong eller ei.

Balkongkasser

Mange frisker opp i sommerhalvåret med litt blomster, og det er generelt positivt. Men husk at det er ikke lov å ha balkongkasse hengende på utsiden av balkongen. Det er gitt noen ytterst få unntak fra denne regelen, til leiligheter i første etasje der det ikke går an å bevege seg inntil husveggen.

Grillaktiviteter

Kull- og gassgrill er forbudt på alle balkonger og terrasser. Elektrisk grill er i utgangspunktet OK, men vi fraråder at man benytter balkong til grilling. Vårt bygg er gammelt, med naturlig ventilasjon. Vinduene er primær kilde til frisk luft i hele sommerhalvåret, og det betyr at matosen som grillkokken skaper, har en lei tendens til å fylle naboleilighetene. Naboer som blir plaget kan kreve stans i grillingen.

Røyking

Selv om det ikke er generelt forbud mot å røyke på balkonger vil vi sterkt oppfordre til at man ikke gjør dette. Naboer setter generelt ikke pris på at deres leilighet blir fylt av din røyk, og blir det plagsomt er det en reell, og høyst gyldig, klagegrunn. Røyk heller ikke ved baderomsvifte eller under naboers vinduer.