Bredbånd (fibernett)

Bredbånd over borettslagets fibernett (ruterne våre er en annen enn avbildet modell)

Vær forsiktig med kabler og utstyr

Du er ansvarlig for eventuelle skader som påføres fiberkabel, termineringsboks, fiberpatch og fibermodem i din leilighet. Fiber er glass, og om du f.eks under oppussing behandler fiber i din leilighet på samme måte som en strømledning vil det resultere i en mengde brudd. For å komme på nett igjen må da hele lengden fiber frem til koblingsskap i oppgangen byttes ut. Regningen på anslagsvis kr 3000 – 5000 får du.

Fellesavtale bredbånd

Det er inngått avtale med HomeNet om leveranse 1000/1000 Mbit/s til alle. Pris fremgår i egen linje på felleskostfaktura.

Ved problemer, kontakt HomeNets kundeservice.

Om hastighet

Kontroll av hastighet kan du foreta på Post og Teletilsynets http://www.nettfart.no , Teknofil Speedometer , DinSide Surfometer eller liknende. Ingen tester kan sies å gi helt sikre resultater, men om det gjennomgående er store avvik mellom lovet og målt hastighet kan det tas som indikasjon på at noe er galt.

Leverandørens løfte om hastighet gjelder frem til og med DRG 719 modem. Hvilken hastighet du får i praksis avhenger i stor grad av utstyr og programvare du benytter. Tilknyttede enheters alder, standarder som benyttes og hvordan det er satt opp hos deg vil kunne påvirke hastighet betraktelig.

Trådløst nett

Behovet for trådløst nett er varierende og er i utgangspunktet ikke egnet for felles avtale. Vi har likevel fått med en trådløs ruter. Den er av enkel sort, og det kommer ikke garantier om at den skal formidle samme hastighet som fibernettet. De som har behov for høy hastighet eller lengre rekkevidde på signalene, må vurdere å anskaffe egen ruter.